Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη γιατί πρόσβαλε τον βασιλιά του Μπαχρέιν

Συνελήφθη γιατί πρόσβαλε τον βασιλιά του Μπαχρέιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μαριάμ Αλ Κχαουάτζα, Μπαχρέιν,

Η εξέχουσα ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν και σιίτισα, Μαριάμ Αλ Κχαουάτζα (Maryam al-Khawaja), συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας μόλις πάτησε το πόδι της στο αεροδρόμιο της χώρας.

Αναρτήσεις στο λογαριασμό twitter της Κχαουάτζα αναφέρουν ότι κατηγορείται για προσβολή στον βασιλιά, επίθεση σε αστυνομικά όργανα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για την εμπλοκή της σε εκστρατεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τίτλο “Καταζητείται για Δικαιοσύνη”.

Η Κχαουάτζα, συν-διευθύντρια του Κέντρου του Κόλπου για Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι κόρη του σιίτη μουσουλμάνου ακτιβιστή Αμπντουλχαντί Αμπντούλα Χουμπαΐλ Αλ Κχαουάτζα (Abdulhadi Abdulla Hubail al-Khawaja), ο οποίος είναι κρατούμενος στο Μπαχρέιν από το 2011 και κάνει απεργία πείνας.

Η νεαρή ακτιβίστρια θα κρατηθεί για επτά ημέρες και δεν θα έχει επαφή με δικηγόρο πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα για κατάθεση.

Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό γιατί η Κχαουάτζα, που ζούσε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, επέστρεψε στο Μπαχρέιν. Η αδελφή της, Ζαϊνάμπ, επίσης κρατούμενη, αφέθηκε ελεύθερη από τις Αρχές μόλις την Παρασκευή.

Οι Αρχές του Μπαχρέιν ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση.

Σχετικά άρθρα