Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρέσβειρα Σουηδίας: Αποτύχαμε σαν χώρα – Ξεκληρίστηκαν οι ηλικιωμένοι

Πρέσβειρα Σουηδίας: Αποτύχαμε σαν χώρα – Ξεκληρίστηκαν οι ηλικιωμένοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σουηδία,

Στην επίσημη παραδοχή ότι απέτυχε σαν χώρα να προφυλάξει τον πληθυσμό της και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους προχώρησε η Σουηδία, μέσω της Πρέσβειρας της χώρας στις ΗΠΑ.

Η Karin Ulrika Olofsdotter δήλωσε ότι το 90% αυτών που πέθαναν στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 2.700 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει από τον ιό.

Ο αριθμός των θανάτων ηλικιωμένων από κορωνοϊό στη Σουηδία είναι «μεγάλη αποτυχία», δήλωσε η πρέσβης της Σουηδίας.

Η Σουηδία έχει απαγορεύσει τις επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας σε έναν από τους λίγους περιορισμούς της, αφού αποφάσισε να μην ακολουθήσει το lockdown, αλλά ο κορυφαίος ιολόγος της Σουηδίας Anders Tegnell έχει προηγουμένως παραδεχτεί ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για την προστασία των ηλικιωμένων.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών πέρασε την Πέμπτη τους 3.000 – ένα ορόσημο που ο Tegnell είχε ονομάσει «τρομερά μεγάλο αριθμό» όταν προειδοποίησε ότι έρχεται ο κορωνοϊός και στην χώρα.

Μόνο την Πέμπτη η χώρα είχε 99 νεκρούς και 705 νέα κρούσματα φτάνοντας τα 24.623.

Η πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον ρωτήθηκε για τη στρατηγική της Σουηδίας σε συνέντευξη στο Fox News.

Περιγράφοντας τους λίγους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Σουηδία, είπε:

«Υποστηρίζουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους.

»Έχουμε ρυθμίσει τα πράγματα έτσι ώστε να απαγορεύεται πλέον η επίσκεψη σε άτομα σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, και εκεί δυστυχώς έχουμε δει τη μεγαλύτερη απώλεια ζωής μεταξύ των ηλικιωμένων.

»Το 90% των 3.000 ανθρώπων που έχουν πεθάνει στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, αυτό είναι φυσικά μια μεγάλη αποτυχία που έχουμε και είναι κάτι που δουλεύουμε».

Η Σουηδία είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι ένα lockdown θα ήταν ανώφελο καθώς δεν θα απέτρεπε τους θανάτους τον ηλικιωμένων.

Ο Tegnell, ο επικεφαλής επιδημιολόγος, εκτιμά ότι περίπου οι μισοί από τους θανάτους της Σουηδίας συμβαίνουν σε κέντρα φροντίδας.

Μπαρ και εστιατόρια έχουν παραμείνει ανοιχτά ακόμη, ενώ τα δημοτικά σχολεία συνέχισαν να διδάσκουν χωρίς διακοπή.

Η χώρα αντιμετώπισε κριτική επειδή το ποσοστό των περιπτώσεων και των θανάτων της είναι υψηλότερο από ό,τι στη Δανία, τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία.

Η πρέσβειρα είπε ότι περίπου το 25% των ανθρώπων στη Στοκχόλμη πιστεύεται ότι έχουν ανοσία από την ασθένεια.

Ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό είχε αυξηθεί από το 10% πριν από τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μελέτη για τον υπολογισμό του αριθμού για ολόκληρη τη Σουηδία.

Η Στοκχόλμη αντιπροσωπεύει περίπου 9.000 από το σύνολο των 24.623 περιπτώσεων, αναπάντεχα πολλά σε μια χώρα όπου ορισμένες περιοχές είναι πολύ απομακρυσμένες.

Η Σουηδία λέει πως η «ανοσία της αγέλης» δεν αποτελεί από μόνης της μια στρατηγική, όμως οι ιολόγοι ελπίζουν ότι ένα αυξανόμενο επίπεδο ανοσίας θα επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στη χώρα.

Σχετικά άρθρα