Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μπόκο Χαράμ “σφάζει ανθρώπους σαν κοτόπουλα”

Η Μπόκο Χαράμ “σφάζει ανθρώπους σαν κοτόπουλα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία,

“Τώρα σκοτώνουν ανθρώπους σαν κοτόπουλα” οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, σύμφωνα με μάρτυρα νέας σφαγής στην πόλη Γακμπόρου Γκάλα.

Μαχητές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στην πόλη, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας προς τα σύνορα με το Καμερούν, κατέλαβε αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις μετά από μάχες και ανάγκασε χιλιάδες κατοίκους να καταφύγουν σε περιοχές που είναι κοντά στο γειτονικό Καμερούν.

«Απειλούν να σκοτώσουν όποιον αρνείται να φύγει από την πόλη. Υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαν εμάς» είπε κάτοικος της πόλης που είδε όσα έγιναν.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός. «Οι ισλαμιστές περιφέρονται στους δρόμους με όπλα και μαχαίρια», ανέφερε ένας άλλος κάτοικος που επίσης έφυγε για να σωθεί. «Μπαίνουν στα σπίτια και στα καταστήματα για να λεηλατήσουν» είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έχουν καταλάβει πολλές περιοχές στην πολιτεία Μπόρνο στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας κοντά στα σύνορα με το Καμερούν, προφανώς σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ισλαμικό χαλιφάτο. Η ισλαμική οργάνωση ελέγχει τώρα τρεις επαρχίες στην πολιτεία Μπόρνο και τουλάχιστον μία περιοχή σε δύο άλλες πολιτείες την Γιόμπε και την Ανταμάγα, αντιγράφοντας τις τακτικές του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα