Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικό ένταλμα σύλληψης για 29χρονο Ρώσο πράκτορα χάκερ

Γερμανικό ένταλμα σύλληψης για 29χρονο Ρώσο πράκτορα χάκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Χάκερς,

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 29χρονου Ντμίτρι Μπάντιν, ο οποίος θεωρείται ότι είναι αξιωματικός της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής κατασκοπείας GRU και ενορχηστρωτής κυβερνοεπίθεσης την άνοιξη του 2015, που είχε στόχο το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της γερμανικής βουλής, εξέδωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, έγραψε την Τρίτη η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί από την GRU ενώ τα έγγραφα, που είχαν υποκλαπεί, είχαν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα Wikileaks.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο ύποπτος Ντμίτρι Μπάντιν αναζητείται από τις αμερικανικές Αρχές για κυβερνοεπιθέσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις οποίες είχαν υποκλαπεί τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, ο Μπάντιν αναζητείται από το FBI ως ύποπτος για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον διεθνούς οργανισμού αντιντόπινγκ (WADA), του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) και του ελβετικού χημικού εργαστηρίου Spiez.

Η γερμανική εισαγγελία πιστεύει ότι Μπάντιν σχετίζεται με την ομάδα χάκερς Fancу Bear, γράφει η Süddeutsche Zeitung, υποστηρίζοντας ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να εντοπίσουν και άλλον έναν χάκερ, αλλά δεν έχουν συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία ώστε να εκδώσουν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ δεν αποκαλύπτουν το όνομα του.

Παράλληλα, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση είναι «βέβαιες» για το ότι ο ηλικίας 29 ετών Μπάντιν είχε εμπλακεί στην κυβερνοεπίθεση που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2015 στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Σχετικά άρθρα