Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε ευρεία επίθεση στο βόρειο Ιράκ – Βαριές απώλειες

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε ευρεία επίθεση στο βόρειο Ιράκ – Βαριές απώλειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Σαμάρα, Τζιχαντιστές, Τικρίτ,

Ευρεία επίθεση εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ το βράδυ της Παρασκευής με στόχο τις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά και τις δυνάμεις ασφαλείας της ιρακινής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά στη Γκαρμιγιάν και στους Ιρακινούς κοντά στο προσφυγικό στρατόπεδο του Μαχμούρ.

Κατέλαβαν επίσης πολλά χωριά και κωμοπόλεις στις περιοχές της Σαμάρα και της Τικρίτ στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, που επικαλείται το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι ιρακινές δυνάμεις υπέστησαν βαριές απώλειες.

Σε αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Ιρακινοί, στρατός, ομοσπονδιακή αστυνομία και παραστρατιωτικοί της Αλ Χασχντ αλ Σαάμπι, κατάφεραν να περισυλλέξουν από το πεδίο της μάχης 42 νεκρούς Ιρακινούς στρατιώτες και αστυνομικούς.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι Ιρακινοί κατάφεραν να ανακαταλάβουν κάποιους οικισμούς από το Ισλαμικό Κράτος, άλλοι όμως παραμένουν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου οι μάχες συνεχίζονταν.

Σχετικά άρθρα