Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: O Covid-19 δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο

Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: O Covid-19 δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες,

Εν μέσω «πολέμου» ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο για τη «γέννηση» του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νόσος δεν είναι «φτιαγμένος» από άνθρωπο, ωστόσο διεμήνυσαν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο η προέλευση της πανδημίας να εντοπίζεται σε επαφή με μολυσμένα ζώα ή ατύχημα σε κινεζικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η συγκεκριμένη τοποθέτηση εντοπίζεται σε δήλωση του Γραφείου του Διοικητή Εθνικών Πληροφοριών, την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ έχει οξύνει τη ρητορική της κατά της Κίνας, κατηγορώντας την ότι δεν έδρασε εγκαίρως για να σταματήσει η εξάπλωση του φονικού ιού.

Η δήλωση, όπως την μεταδίδει το «Associated Press» αναφέρει:

«Η Κοινότητα Πληροφοριών συμφωνεί επίσης με την ευρεία επιστημονική συναίνεση ότι ο ιός Covid-19 δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος.

»Η Κοινότητα Πληροφοριών θα συνεχίσει να εξετάζει αυστηρά τις καινούργιες πληροφορίες για να προσδιορίσει εάν το ξέσπασμα της πανδημίας ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή αν ήταν το αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στη Βουχάν».

Βέβαιος ότι η Κίνα δεν ενημέρωσε εγκαίρως για το ξέσπασμα του κορωνοϊού τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εμφανίστηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πομπέο κατηγόρησε επίσης την Κίνα πως δεν ενημέρωσε για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο «για ένα μήνα έως ότου βρισκόταν σε κάθε επαρχία εντός Κίνας».

Σχετικά άρθρα