Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατηγόρησε την Αίγυπτο ότι υποστηρίζει «εξτρεμιστές τρομοκράτες» στη Λιβύη

Η Τουρκία κατηγόρησε την Αίγυπτο ότι υποστηρίζει «εξτρεμιστές τρομοκράτες» στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλίφα Χαφτάρ,

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τετάρτη την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι υποστηρίζει «εξτρεμιστές τρομοκράτες» στη Λιβύη.

Προσέξτε, η Τουρκία, που υποστηρίζει τους ισλαμιστές της Τρίπολης και μεταφέρει, παραβιάζοντας τη διεθνή νομιμότητα και το εμπάργκο του ΟΗΕ, μισθοφόρους τζιχαντιστές από τη Συρία στη Λιβύη, αποκαλεί «εξτρεμιστές τρομοκράτες» τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), δηλαδή τον στρατό της νόμιμα εκλεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

«Η υποστήριξη της Αιγύπτου στον Χαφτάρ, ο οποίος αποσκοπεί να εγκαταστήσει στρατιωτική δικτατορία στη Λιβύη, δεν προκαλεί έκπληξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμίντ Ακσόι.

«Η υποστήριξη της κυβέρνησης της Αιγύπτου στον πολέμαρχο Χαφτάρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διεθνή νομιμότητα της Πολιτικής Συμφωνίας για τη Λιβύη (Συμφωνία του Σκιράτ) που επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας στο ψήφισμα αριθ. 2259 από τη μία, και ισχυρίζεται δέσμευση στη διαδικασία πολιτικής λύσης στη Λιβύη από την άλλη, είναι μια παράξενη αντίφαση».

«Εάν η Αίγυπτος θέλει πραγματικά να ενθαρρύνει μια πολιτική λύση στη Λιβύη και ενδιαφέρεται για την ευημερία του λαού της Λιβύης, θα πρέπει να σταματήσει αμέσως να υποστηρίζει τις προσπάθειες πραξικοπήματος του Χαφτάρ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σχετικά άρθρα