Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί και Ρώσοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Β/Α Συρία – Ρωσική βάση το αεροδρόμιο του Καμισλί

Αμερικανοί και Ρώσοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Β/Α Συρία – Ρωσική βάση το αεροδρόμιο του Καμισλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Καμισλί, Κοιτάσματα Πετρελαίου, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πετρέλαιο, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούμενη από εκατοντάδες οχήματα, εισήλθε στη Συρία και το βράδυ της Τρίτης εθεάθη να κινείται προς τις πετρελαιοπηγές της επαρχίας της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, που τελούν υπό τον έλεγχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, τα εκατοντάδες αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν στη Συρία από το γειτονικό Ιράκ.

Κάποιες αναφορές υποστηρίζουν ότι το αμερικανικό κονβόι μετέφερε στρατιωτικό υλικό και εφόδια στην κυρίως αμερικανική βάση στη Συρία, η οποία βρίσκεται στην πετρελαιοπηγή Αλ Ουμάρ.

Τοπικές πηγές προσθέτουν ότι αυτή είναι η δεύτερη αμερικανική φάλαγγα που εισήλθε στη Συρία αυτή την εβδομάδα. Είχε προηγηθεί μία που μετέφερε στρατεύματα.

Η αμερικανική φάλαγγα με τα εκατοντάδες οχήματα που εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ. Στην κεντρική εικόνα, ρωσικά ελικόπτερα στο αεροδρόμιο του Καμισλί.

Παράλληλα τις θέσεις τους στη βορειανατολική Συρία, στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη, ενισχύουν και οι Ρώσοι.

Οι Ρώσοι έστειλαν στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή Αΐν Ίσα της επαρχίας Ράκα και στην πόλη Καμισλί της επαρχίας Χασάκα.

Για να προκαλέσουν μάλιστα τους Αμερικανούς, οι Ρώσοι εγκατέστησαν το αρχηγείο τους στο αεροδρόμιο του Καμισλί.

Οι Ρώσοι ανέπτυξαν επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Καμισλί, όπως και αντιαεροπορικά συστήματα.

Σχετικά άρθρα