Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε κορυφαίος Αμερικανός γιατρός για το αντιϊκό φάρμακο που δοκιμάζεται για τον Covid-19

Τι είπε κορυφαίος Αμερικανός γιατρός για το αντιϊκό φάρμακο που δοκιμάζεται για τον Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Φάουτσι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Το αντιϊκό φάρμακο Remdesivir είχε «σαφή» επίδραση στη θεραπεία του νέου κορωνοϊού, σε μια κλινική μελέτη, διαβεβαίωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η ρεμδεσιβίρη είχε σαφές, σημαντικό και θετικό αποτέλεσμα» στη μείωση του χρόνου αποθεραπείας των ασθενών» και αυτό αποδεικνύει ότι «ένα φάρμακο μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό», εκτίμησε ο Φάουτσι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Η μελέτη που έγινε στην Κίνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση The Lancet, «δεν ήταν επαρκής», είπε ο Φάουτσι.

Η μελέτη εκείνη έδειξε ότι η ρεμδεσιβίρη δεν είχε σημαντική επίδραση στη θεραπεία της Covid-19.

Λίγο νωρίτερα, ρωτήθηκε για το θέμα αυτό ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όμως απέφυγε να εκφράσει άποψη.

«Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, επειδή δεν έχω διαβάσει αυτές τις δημοσιεύσεις λεπτομερώς», είπε, προσθέτοντας ότι κάποιες φορές χρειάζονται αρκετές δημοσιεύσεις μέχρι να καθοριστεί η αποτελεσματικότητα κάποιου φαρμάκου.

«Σίγουρα, έχουμε τις τυχαιοποιημένες δοκιμές σε εξέλιξη, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, αυτές τις «Δοκιμές αλληλεγγύης» με τον ΠΟΥ.

»Η ρεμδεσιβίρη είναι ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε πολλές από αυτές τις δοκιμές.

»Για αυτό πιστεύω ότι θα παρουσιαστούν πολλά περισσότερα δεδομένα. Αλλά ελπίζουμε ότι αυτό το φάρμακο και άλλα να αποδειχτούν χρήσιμα στη θεραπεία της Covid-19», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα