Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό κι αν είναι είδηση! 50 Ιταλοί πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος

Αυτό κι αν είναι είδηση! 50 Ιταλοί πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 50 Ιταλοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους τζιχαντιστές και πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος, γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Οι περισσότεροι προέρχονται από τη βόρεια Ιταλία, από τις πόλεις Τορίνο, Ραβένα, Πάντοβα και Μπολόνια, από τις μικρές πόλεις της περιφέρειας του Βενέτο (της Βενετίας), αλλά και κάποιοι είναι από τη Ρώμη και τη Νάπολη.

Τουλάχιστον 4 ή 5 είναι Ιταλοί και στην καταγωγή οι οποίοι πρόσφατα και ξαφνικά εξισλαμίστηκαν, αλλά οι περισσότεροι είναι δεύτερης γενιάς μουσουλμάνοι μετανάστες. Όλοι τους πολεμάνε στη Συρία και στο Ιράκ, πρόθυμοι να πεθάνουν για τη τζιχάντ, τον ιερό πόλεμο.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχες διότι όχι μόνο έχουν εντοπίσει τζιχαντιστικούς πυρήνες να δρουν εντός της χώρας, αλλά είναι και 200 άτομα με ιταλικά διαβατήρια που θεωρούνται από τις Αρχές άκρως επικίνδυνα, διότι επέστρεψαν στην Ιταλία μετά από μια περίοδο εκπαίδευσης σε μυστικές βάσεις κυρίως στο Αφγανιστάν.

Οι ηλικίες των τζιχαντιστών είναι μεταξύ 18 και 25 ετών. Οι περισσότεροι στρατολογήθηκαν στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) μέσω διαδικτύου.

Σχετικά άρθρα