Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγκόσμια Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους θέλουν οι ΗΠΑ

Παγκόσμια Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους θέλουν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Tζον Κέρι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζιχαντιστές,

Υπέρ ενός παγκόσμιου συνασπισμού – συμμαχίας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους τάχθηκε την Παρασκευή ο Τζον Κέρι.

Σε άρθρο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times ζήτησε να υπάρξει «μια κοινή αντίδραση υπό τις ΗΠΑ και τον μεγαλύτερο δυνατό συνασπισμό κρατών» κι αυτή η θέση, εάν θυμάστε καλά, είναι η “γραμμή” που έδωσε ο Πάπας της Ρώμης (διαβάστε σχετικά εδώ: Ο Πάπας επιδοκιμάζει την πολεμική παρέμβαση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος).

Ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι θα προσπαθήσει μαζί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ να δημιουργήσει αυτό τον συνασπισμό στη διάρκεια των συζητήσεων που θα έχει με τους δυτικούς εταίρους του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία.

Ο Τζον Κέρι πρόσθεσε ακόμα ότι κι ο Μπάρακ Ομπάμα (που δέχεται σκληρές επικρίσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ ότι δεν ξέρει τι να κάνει και τι του γίνεται) θα προτείνει μια στρατηγική εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

«Θα επωφεληθούμε από αυτή την ευκαιρία για να συνεχίσουμε προς τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού και για να υπογραμμίσουμε τον κίνδυνο που αποτελούν οι ξένοι τρομοκράτες μαχητές, κυρίως αυτοί που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος», σημείωσε ο Τζον Κέρι.

Μετά το πέρας της συνόδου του ΝΑΤΟ ο Κέρι και ο Χέιγκελ θα μεταβούν στη Μέση Ανατολή για να κερδίσουν περισσότερους υποστηρικτές «μεταξύ των χωρών που απειλούνται πιο άμεσα».

«Δεν θα επιτρέψουμε στον καρκίνο του Ισλαμικού Κράτους να επεκταθεί σε άλλες χώρες. Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή τη μάστιγα και τελικά να τη νικήσει», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός.

Σχετικά άρθρα