Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντς αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας

Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντς αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο πρώην πολιτικός αντίπαλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Μπένι Γκαντς, θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Άμυνας για το πρώτο μισό της θητείας της κυβέρνησης ενότητας και έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε απόψε ο ίδιος ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού.

Μετά από 16 μήνες πολιτικής κρίσης και τρεις βουλευτικές εκλογές χωρίς ξεκάθαρο νικητή, Νετανιάχου και Γκαντς κατέληξαν χθες σε συμφωνία για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ενότητας προτού διεξαχθούν εκλογές σε τρία χρόνια.

Η συμφωνία προβλέπει μια κυβέρνηση 32 υπουργών για τους πρώτους έξι μήνες για την αντιμετώπιση της κρίσης της Covid-19 και στη συνέχεια 36, το πλέον πολυάριθμο υπουργικό συμβούλιο στην ιστορία του κράτους.

Κάθε πολιτικό κόμμα θα ισομοιράζεται τα υπουργεία, με τα χαρτοφυλάκια Άμυνας και Δικαιοσύνης για τον απόστρατο στρατηγό Γκαντς και τους συμμάχους του, καθώς εκείνα των Οικονομικών και Υγείας για τον Νετανιάχου και τους συμμάχους του.

Ο Νετανιάχου, του οποίου η δίκη με κατηγορίες διαφθοράς αναβλήθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης, θα διατελέσει πρωθυπουργός για τους πρώτους 18 μήνες, και μετά το διάστημα θα τον αντικαταστήσει ο Γκαντς.

Σχετικά άρθρα