Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Ελπίδες για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Ελπίδες για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οξφόρδη, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης,

Την πιθανότητα να υπάρξουν περισσότερα κύματα κορωνοϊού έθιξε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Σάρα Γκίλμπερτ, τονίζοντας ότι η ομάδα της θα αρχίσει τις πρώτες κλινικές δοκιμές εμβολίου σε ασθενείς, προς το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Η ειδική στην παρασκευή εμβολίων Βρετανίδα ερευνήτρια παραδέχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος πως θα προκύψει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του Covid-19, αλλά σημείωσε πως η προοπτική είναι καλή με βάση τα μέχρι τώρα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Όπως είπε, δουλειά πέντε ετών έχει γίνει σε διάστημα λίγων μηνών. Η Δρ Γκίλμπερτ είχε δηλώσει προ εβδομάδων ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση ευελπιστεί πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ίσως ακόμα και τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στη συνέντευξη στο BBC επισήμανε, ωστόσο, ότι «υπάρχουν πολλά σύνθετα στάδια στην ανάπτυξη εμβολίων» πριν να είναι σε θέση κάποιος να πει ότι το εμβόλιο είναι «έτοιμο».

Η Δρ Γκίλμπερτ εξήγησε ότι αρχικά ο δοκιμαστικός εμβολιασμός θα αφορά τους νεαρότερους σε ηλικία, έως 55 ετών και έπειτα τους πιο ηλικιωμένους που είναι και πιο ευπαθείς.

Σημείωσε δε ότι δεν είναι απίθανο να μπορεί κάποιος να προσβληθεί και δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό.

Τόνισε, ωστόσο, πως η ανοσία μέσω εμβολίου παρέχει μεγαλύτερη ανοσοποιητική αντίδραση που δυνητικά ισχύει για πολύ περισσότερο διάστημα από τη φυσική ανοσία.

Σχετικά άρθρα