Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όπως στον Πενταδάκτυλο ο τουρκικός κατοχικός στρατός ζωγράφισε την τουρκική σημαία σε βουνό της Συρίας

Όπως στον Πενταδάκτυλο ο τουρκικός κατοχικός στρατός ζωγράφισε την τουρκική σημαία σε βουνό της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο τουρκικός κατοχικός στρατός, στην τουρκοκρατούμενη κουρδική περιοχή της ΑφρίνΕφρίν) στη βορειοδυτική Συρία, κάλυψε με μια τεράστια τουρκική σημαία (ζωγραφιά) ένα μνημείο – τοιχογραφία πορτρέτο του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Πρόκειται για μια ακόμα απαράδεκτη κατοχική ενέργεια του τουρκικού καθεστώτος επί συροκουρδικού εδάφους, που σε εμάς τους Έλληνες «θυμίζει» την τουρκική σημαία που έφτιαξαν οι Τούρκοι στη νότια πλαγιά του Πενταδάκτυλου της Κύπρου, σχεδιάστηκε με ασπρισμένες πέτρες, για να είναι ορατή προκλητικά από τις ελεύθερες περιοχές του νησιού.

Η σημαία της Τουρκίας και του ψευδοκράτους σχεδιάστηκαν με ασπρισμένες πέτρες στη νότια πλαγιά του Πενταδακτύλου τη δεκαετία του 1980, ώστε να είναι ορατές από τη Λευκωσία και από μεγάλο μέρος της κεντρικής πεδιάδας της Κύπρου.

Το μνημείο του Οτσαλάν στην Αφρίν είχε βομβαρδιστεί και καταστραφεί από τουρκικά ντρον.

Για τους Τούρκους όμως αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό, επέλεξαν να το μετατρέψουν σε τρόπαιο της παράνομης εισβολής και κατοχής τους.

Ο δήμαρχος που έδωσε τις μπογιές

Στις 9 Απριλίου ο Βολκάν Γιλμάζ, δήμαρχος της περιοχής Σιλιβρί (Σηλυβρία) της Ανατολικής Θράκης, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες που δείχνουν μια ζωγραφισμένη τουρκική σημαία στη νότια πλαγιά του όρους Νταρμάκ, που βρίσκεται στη βόρεια ύπαιθρο της Αφρίν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, Τούρκοι στρατιώτες του ζήτησαν να τους παράσχει την απαιτούμενη μπογιά για να ζωγραφίσουν την τουρκική σημαία πάνω στη τοιχογραφία του Οτσαλάν.

Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο αίτημα και έστειλε τις μπογιές μέσω ενός ανθρώπου του.

Η ζωγραφιά της τουρκικής σημαίας ολοκληρώθηκε σε 45 ημέρες και ο ίδιος εξέφρασε την ευχή του να παραμείνει εκεί (στο συριακό έδαφος) για πάντα, λέγοντας ότι «μια σημαία που υψώθηκε μια φορά δεν πέφτει ποτέ ξανά».

Τουρκικές ιστοσελίδες, εκστασιασμένες με τη νέα τουρκική έκνομη ενέργεια, έγραψαν ότι η ζωγραφισμένη σημαία έχει εμβαδόν 600 τετραγωνικά μέτρα.

Σε αυτή την επιφάνεια, όπως προαναφέραμε, οι Κούρδοι είχαν ζωγραφίσει το πορτρέτο του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2018 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στην Αφρίν, επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», τουρκικά ντρον βομβάρδισαν το σημείο για να καταστρέψουν την εικόνα του Οτσαλάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε πανηγυρίσει τον βομβαρδισμό του μνημείου του Οτσαλάν δίνοντας στη δημοσιότητα και βίντεο από το πλήγμα.

Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο ηγέτης των Κούρδων

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ένας εκ των ιδρυτών και πρώτος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση».

Ηγήθηκε εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος με σκοπό την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν από την Τουρκία.

Το 1984 ξεκίνησε ο ανταρτοπόλεμος του PKK ενάντια στην τουρκική κατοχή.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν συνελήφθη το 1999 στην Κένυα, όπου είχε καταφύγει ικέτης στην Ελληνική Πρεσβεία.

Οδηγήθηκε στην Τουρκία όπου δικάστηκε με την κατηγορία της προδοσίας και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Τουρκία και παραμένει φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Σχετικά άρθρα