Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη μάχη κατά του Covid-19 η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας

Στη μάχη κατά του Covid-19 η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας, Σουηδία,

Το καλό παράδειγμα δίνει η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας η οποία αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Αφού παρακολούθησε ένα ιατρικό σεμινάριο τριών ημερών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Sophiahemmet» στην Στοκχόλμη, η 35χρονη γοητευτική πριγκίπισσα ξεκίνησε να βοηθάει τους νοσηλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι το εν λόγω πανεπιστήμιο εκπαιδεύει περίπου 80 εθελοντές κάθε εβδομάδα για να βοηθούν το ιατρικός και νοσηλευτικό προσωπικό στο βαρύ φορτίο τους, στη μάχη με τον COVID-19, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το πρώην μοντέλο έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2015, όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο-Φίλιππο, γιο του βασιλιά Κάρολου Γουσταύου της Σουηδίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος-Φίλιππος, σύζυγος της πριγκίπισσας Σοφίας, είναι τέταρτος στη διαδοχή του σουηδικού θρόνου, μετά την αδερφή του πριγκίπισσα Βικτόρια και την ανιψιά του και τον ανιψιό του, πριγκίπισσα Εστέλ και πρίγκιπα Όσκαρ.

Η πριγκίπισσα Σοφία με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο-Φίλιππο (αριστερά) και η ίδια με τη στολή νοσοκόμας (δεξιά).

Όπως εξηγεί το βρετανικό δημοσίευμα, το μάθημα που παρακολούθησε η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας περιελάμβανε το πώς να ενημερώνει κανείς τους ασθενείς, αλλά και τις οικογένειες και τους φίλους τους, πώς να καθαρίζει και να απολυμαίνει τον προστατευτικό εξοπλισμό και πώς να διεκπεραιώνει διάφορες διαχειριστικές δουλειές.

Όπως διευκρίνισε άνθρωπος του γραφείου Τύπου του Παλατιού, η πριγκίπισσα της σκανδιναβικής χώρας, παρότι δεν θα έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς του κορωνοϊού, θα εργάζεται ως προσωπικό σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η Σουηδία μετρά πάνω από 1.200 θανάτους και περίπου 12.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πρόκειται για την ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να φρενάρει τη νόσο με τα καταστήματα και τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά.

Μόνο τη Μεγάλη Πέμπτη, οι νεκροί του Covid-19 στην Σουηδία ανήλθαν στους 170 – ο υψηλότερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα ημερησίως.

Σχετικά άρθρα