ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν υποστηρίζει ότι εφηύρε συσκευή που ανιχνεύει με μαγνητικό πεδίο τον κορωνοϊό στα 100 μέτρα

Το Ιράν υποστηρίζει ότι εφηύρε συσκευή που ανιχνεύει με μαγνητικό πεδίο τον κορωνοϊό στα 100 μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ιράν, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Φρουροί της Επανάστασης,

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν παρουσίασαν την Τετάρτη μια «νέα τεχνολογία», πρόκειται για μια συσκευή, η οποία υποτίθεται ότι μπορεί να «ανιχνεύσει» σε ακτίνα 100 μέτρων ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, δηλαδή κάνει εξ αποστάσεως… διάγνωση επιτόπου.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι πρόκειται περί «επιτεύγματος» που είναι «μοναδικό» και αποτελεί εφεύρεση της παραστρατιωτικής δύναμης «Μπασίτζ». Η «Μπασίτζ» είναι μίας από τις πέντε συνιστώσες των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, υποστήριξε ότι η ιρανική εφεύρεση μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό σε μολυσμένες επιφάνειες -όπως και σε ανθρώπους- μέσω ενός «μαγνητικού πεδίου», όπως μετέδωσε το IRNA.

Η «τελετή αποκάλυψης» της εφεύρεσης -που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση- δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια φάρσα παρουσίαση, σχολιάζουν οι επικριτές, οι οποίοι κατηγορούν τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι σκόπιμα διαδίδουν παραπληροφόρηση.

Ο Χοσεΐν Σαλαμί επιπλέον ισχυρίστηκε ότι οι ασθενείς δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ αίματος για τον κορωνοϊό, καθώς η συσκευή τον ανιχνεύει εξ αποστάσεως έως 100 μέτρα απόσταση.

Πρόσθεσε ότι από δοκιμές σε νοσοκομεία, η συσκευή ήταν 80% επιτυχής στον εντοπισμό μολυσμένων ανθρώπων.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν πάμπολλα σκωπτικά και ειρωνικά σχόλια σχετικά με την υποτιθέμενη ιρανική εφεύρεση.

Μέχρι την Τετάρτη το Ιράν είχε 4.777 νεκρούς από τον κορωνοϊό Covid-19 και 76.389 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σχετικά άρθρα