Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί διαθέτουν κβαντικό δέκτη που «πιάνει» ό,τι λένε μεταξύ τους οι Ρώσοι

Οι Αμερικανοί διαθέτουν κβαντικό δέκτη που «πιάνει» ό,τι λένε μεταξύ τους οι Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ρωσία,

Ο αμερικανικός στρατός έχει αποκτήσει τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύει όλες τις υπάρχουσες ραδιοσυχνότητες, κάτι που επιτρέπει τη λήψη και διαβαθμισμένων πληροφοριών, από όλο το εύρος των ραδιοσυχνοτήτων που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η αναφορά γίνεται για εύρος συχνοτήτων από 0 έως 100 gigahertz, η οποία συνιστά μια νέα απειλή.

Όπως αναφέρει ξένο δημοσίευμα:

«Πειράματα του αμερικανικού στρατού έδειξαν ότι ο κβαντικός δέκτης που δημιουργήθηκε είναι σε θέση να εντοπίζει σήματα από ολόκληρο το εύρος ραδιοσυχνοτήτων.

»Οι επιστήμονες στο «The Army Research Laboratory» έχουν αναπτύξει έναν κβαντικό ερευνητή ικανό να ανιχνεύει σήματα από όλο το φάσμα των ραδιοκυμάτων με μία μόνο κεραία».

Οι παραδοσιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να εντοπίσουν ένα τόσο μεγάλο εύρος ακτινοβολίας εκτός εάν είναι εξοπλισμένες με πολλαπλές κεραίες και ενισχυτές.

Στο προκείμενο, οι επιστήμονες ποσοτικοποίησαν την ευαισθησία του αισθητήρα στις επιπτώσεις των ταλαντωμένων ηλεκτρικών πεδίων.

Η συχνότητα ταλάντωσης του πεδίου, η οποία καταχωρείται με επιτυχία από τον δέκτη, κυμαίνεται από 0 έως 100 gHz.

«Τέτοια αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση συσκευών που βασίζονται σε ηλεκτρο-οπτικούς κρυστάλλους ή παθητικά ηλεκτρονικά με διπολική κεραία».

Με τα δεδομένα που αποκτήθηκαν από τις δοκιμές, οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου, είναι, επίσης, δυνατή η πραγματοποίηση πρόσθετης αντικατάστασης των ραδιοφωνικών σημάτων, ώστε, όχι μόνο θα επιτρέπει το νέο όργανο να γίνονται υποκλοπές πληροφοριών αλλά και να αποστέλλονται μέσω ραδιοσυχνοτήτων.

Σχετικά άρθρα