Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νησί των πλουσίων που όλοι έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό

Το νησί των πλουσίων που όλοι έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαϊάμι, Φλόριντα,

Ένα νησί στις ακτές του Μαϊάμι το Fisher Island, όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη και δύσκολη, αγόρασε διαγνωστικά τεστ για να εξετάσει τους περίπου 800 κατοίκους, προκαλώντας την οργή διοικητικών φορέων της Φλόριντα.

To Fisher Island ένα από τα πιο πλούσια μέρη των ΗΠΑ στις ακτές του Μαϊάμι και στο οποίο η πρόσβαση γίνεται μόνο με φέρι μποτ ή ιδιωτικό γιοτ, απέκτησε τόσα τεστ για τον νέο κορονοϊό ώστε όχι μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι εργαζόμενοι να μπορούν να εξεταστούν και να δουν εάν νοσούν από τον Covid-19.

Το νησί απέκτησε τα συγκεκριμένα τεστ από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εξέταση με αιματολογικό τεστ σε όλα τα κτήρια έτσι ώστε μέσα σε λίγα λεπτά να γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι εάν ήταν θετικοί στον ιό ή όχι.

Βέβαια η πρόσβαση στο νησί ήταν και πριν την πανδημία δύσκολη, πλέον η μαρίνα έχει κλείσει, ενώ ενδεικτικό των κεφαλαίων που διαθέτουν οι κάτοικοι, είναι ότι η μίσθωση μίας θέσης εκεί κοστίζει 250.000 δολάρια.

Η εκπρόσωπος που μίλησε εκ μέρους των κατοίκων του νησιού, η Sissy DeMaria Koehne δήλωσε ότι περίπου οι μισοί κάτοικοι του νησιού είναι άνω των 60 ετών, οπότε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αγοράστηκαν 1.800 τεστ, εκ των οποίων το καθένα κοστίζει 17 δολάρια και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 1.250 άνθρωποι, προσέθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Fisher Island έχουν καταγραφεί εννιά κρούσματα κορονοϊού.

Τα νέα ότι οι κάτοικοι στο «νησί των πλουσίων» εξετάστηκαν για κορονοϊού αντιμετωπίστηκαν με οργή τόσο από τους χρήστες του Twitter όσο και από τους τοπικούς φορείς της Φλόριντα, καθώς παρατηρείται έλλειμμα σε διαγνωστικά τεστ στην πολιτεία.

Πάντως οι κάτοικοι δηλώνουν ότι αυτή είναι η κοινότητα, μικρή και απομονωμένη και ότι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.

Πάντως το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι υποστήριξε ότι όλα έχουν γίνει με βάση τα στάνταρ του συστήματος υγείας και δεν ήταν πρόθεση του να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει προνομιακή μεταχείριση σε συγκεκριμένες κοινότητες.

Σχετικά άρθρα