Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιος βουλευτής: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τον κορωνοϊό για να στέλνει τζιχαντιστές στη Λιβύη

Αιγύπτιος βουλευτής: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τον κορωνοϊό για να στέλνει τζιχαντιστές στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Αιγύπτιος βουλευτής και πρόεδρος του Κέντρου Μεσανατολικών Σπουδών στο Παρίσι, Αμπντούλ Ραχέεμ Αλί, υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκμεταλλεύεται ότι η διεθνής κοινότητα είναι απασχολημένη με την πανδημία του κορωνοϊού για να συνεχίσει να μεταφέρει Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη ως ενισχύσεις στο πλευρό των παραστρατιωτικών που υποστηρίζουν το καθεστώς Σαράτζ ενάντια στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα «Youm7», ο κ. Αλί κατήγγειλε:

«Η Τουρκία στέλνει όπλα και ενόπλους στην Τρίπολη παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει την εισαγωγή κάθε οπλισμού στη Λιβύη», όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Al Marsad.

Ο ίδιος τόνισε ότι διεθνείς παίκτες και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ασκήσουν τη νόμιμή τους ευθύνη να εμποδίσουν την τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη και να αφεθούν οι λιβυκές υποθέσεις στους Λίβυους.

Ο Αιγύπτιος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι η τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη αποσκοπεί να πετύχει τους στόχους το Ερντογάν να χαράξει ένα νέο χάρτη στη Λιβύη με τρόπο τέτοιο ώστε να ωφελεί τα συμφέροντά του, τα οποία απειλούν στο μέγιστο βαθμό την εθνική ασφάλεια των Αράβων.

Ο βουλευτής κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να λάβει σταθερή στάση ενάντια στους υποστηρικτές της τρομοκρατίας στη Λιβύη που πλημμυρίζουν τη Λιβύη με μισθοφόρους.

Σχετικά άρθρα