Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμη για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ η Αυστραλία

Έτοιμη για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ η Αυστραλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ντέϊβιντ Ίρβαϊν, Τζιχαντιστές,

Η Αυστραλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, εφόσον οι ΗΠΑ το ζητήσουν επισήμως, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Άμποτ.

«Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη σφαγή αθώων ανθρώπων» δήλωσε ο Άμποτ σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα και για πολλοστή φορά αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της Αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ASIO), Ντέϊβιντ Ίρβαϊν, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Μουσουλμάνους της Αυστραλίας πως η νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν στρέφεται εναντίον τους ή εναντίον του Ισλάμ.

«Στόχος μας είναι η τρομοκρατία. Είναι άδικο και παράλογο να ενοχοποιούνται οι Μουσουλμάνοι για τις πράξεις μιας μικρής μειοψηφίας» είπε.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές περίπου 15 Αυστραλοί τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στο Ιράκ και την Συρία.
Παράλληλα, οι αυστραλιανές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνέλαβαν πέντε Αυστραλούς τζιχαντιστές σε αεροδρόμια της χώρας καθώς ετοιμαζόταν να μεταβούν στο εξωτερικό και πιθανότατα να λάβουν μέρος στις μάχες που γίνονται στο Ιράκ και τη Συρία ενώ ανακρίνουν άλλους 40.

Οι αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Αυστραλία μερικοί από τις δεκάδες Αυστραλών τζιχαντιστών που σήμερα πολεμούν στο εξωτερικό και να επιδιώξουν να αναπτύξουν στο αυστραλιανό έδαφος τρομοκρατική δράση. Γι αυτό και λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα