Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ασάνζ έκανε δύο παιδιά με μια δικηγόρο του όσο είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού

Ο Ασάνζ έκανε δύο παιδιά με μια δικηγόρο του όσο είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για WikiLeaks, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τζούλιαν Ασάνζ,

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ φέρεται να απέκτησε δύο παιδιά με μία από τους συνηγόρους του όταν είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο Ασάνζ, τον οποίον οι ΗΠΑ θέλουν να δικάσουν για κατασκοπεία, φέρεται να έχει δύο αγόρια, δύο ετών και ενός έτους, τα οποία απέκτησε με την 37χρονη δικηγόρο Στέλα Μόρις.

Η κυριακάτικη εφημερίδα Mail on Sunday δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες του Ασάνζ με τα παιδιά του και φιλοξενεί συνέντευξη της Μόρις, η οποία διηγείται πώς σύναψε σχέση τον Ασάνζ πριν από πέντε χρόνια (2015), με το πρώτο παιδί να γεννιέται έναν χρόνο αργότερα, ενώ πρόσθεσε πως το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί.

Ο Ασάνζ είχε παρακολουθήσει τη γέννηση των δύο παιδιών του στο Λονδίνο μέσω βιντεοσύνδεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τα δύο παιδιά έχουν βρετανική υπηκοότητα και επισκέφθηκαν τον πατέρα τους στη φυλακή κατά την ίδια πηγή.

Η δικηγόρος αποφάσισε να αποκαλύψει την ύπαρξη των δύο παιδιών, του Γκάμπριελ και του Μαξ, διότι «φοβάται πως η ζωή του Ασάνζ διατρέχει κίνδυνο εάν παραμείνει στις φυλακές του Μπέλμαρς» στο Λονδίνο, όπου κρατείται σήμερα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα τέλη Μαρτίου, η βρετανική δικαιοσύνη είχε αρνηθεί να αποφυλακίσει υπό όρους τον 48χρονο Ασάνζ, που εξέφραζε φόβους για την υγεία του λόγω κορωνοϊού, διότι συντρέχουν «σοβαροί λόγοι να πιστεύει» πως θα μπορούσε να μην προσέλθει σε μελλοντικές κλητεύσεις του.

Στο Twitter, η WikiLeaks σημειώνει πως η σύντροφος του Ασάνζ, «μητέρα των δύο παιδιών του εκλιπαρεί τη βρετανική κυβέρνηση να τον απελευθερώσει, όπως κι εάλλους ευάλωτους κρατούμενους, την ώρα που ο κορωνοϊός σαρώνει τις φυλακές».

Σχετικά άρθρα