Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάινμαϊερ: Η πανδημία «δεν είναι πόλεμος» – Η Γερμανία να δείξει την ανθρωπιά της

Στάινμαϊερ: Η πανδημία «δεν είναι πόλεμος» – Η Γερμανία να δείξει την ανθρωπιά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Η πανδημία Covid-19 «δεν είναι πόλεμος» αλλά συνιστά «μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, υιοθετώντας διαφορετική στάση από εκείνη άλλων ομολόγων του, όπως του Γάλλου Εμανουέλ Μακρόν και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ.

«Όχι, αυτή η πανδημία δεν είναι πόλεμος.

»Οι χώρες δεν είναι αντιμέτωπες με άλλες χώρες, οι στρατιώτες με άλλους στρατιώτες.

»Είναι μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας», είπε ο Στάινμαϊερ σε ένα από τα σπάνια τηλεοπτικά διαγγέλματά του.

Αυτή η κρίση «βγάζει το καλύτερο και το χειρότερο στους ανθρώπους.

»Ας δείξουμε στους άλλους ό,τι καλύτερο έχουμε», προέτρεψε τους συμπολίτες του.

«Και σας παρακαλώ, ας το δείξουμε και στην Ευρώπη», πρόσθεσε επειδή η Γερμανία δεν θα μπορέσει «να βγει από την κρίση ισχυρή και υγιής» αν και οι γείτονές της «δεν γίνουν και εκείνοι επίσης ισχυροί και υγιείς».

«Εμείς, οι Γερμανοί, δεν καλούμαστε μόνο να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε!», τόνισε, καθώς φέτος η Ευρώπη γιορτάζει τη συμπλήρωση 75 ετών από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την τυραννία του ναζιστικού καθεστώτος, τόνισε ο Γερμανός Πρόεδρος παίρνοντας μεγάλες αποστάσεις από την πολιτική που θέλει να επιβάλει η Μέρκελ και οι υπουργοί της.

Αλληλεγγύη θα πρέπει επίσης να επιδείξουν οι Ευρωπαίοι και σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενός εμβολίου για την ασθένεια: «Ας φροντίσουμε, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμμαχίας, ώστε οι φτωχότερες χώρες, που είναι οι πιο ευπρόσβλητες, να έχουν επίσης πρόσβαση» σε αυτό το μελλοντικό εμβόλιο, πρόσθεσε.

Ο Στάινμαϊερ έπλεξε εξάλλου το εγκώμιο τω «αόρατων στυλοβατών» της γερμανικής κοινωνίας, επαινώντας τους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ, τους οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών, τους αρτοποιούς, τους αγρότες, τους οδοκαθαριστές.

«Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη εκλείψει.

»Όμως μπορούμε ήδη να πούμε σήμερα ότι ο καθένας από εσάς έχει αλλάξει ριζικά ζωή, ο καθένας από εσάς έσωσε ζωές και σώζει ακόμη περισσότερες καθημερινά», είπε.

Σχετικά άρθρα