Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το BBC προβλέπει ύφεση 14% στη Βρετανία

Το BBC προβλέπει ύφεση 14% στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οικονομική Ύφεση,

Η βρετανική οικονομία πρόκειται να συρρικνωθεί κατά 14% το β’ εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με έρευνα του BBC.

Η πρόβλεψη ανήκει σε μια ομάδα διακεκριμένων οικονομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, που εργάστηκαν για λογαριασμού του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου.

Επίσης, αναμένεται εξίσου μεγάλη ανάκαμψη το 2020, μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο το βρετανικό ΑΕΠ θα μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό.

Παρότι το πανδημικό σοκ δεν έχει ιστορικό ανάλογο, η ομάδα των οικονομολόγων προχώρησε σε προβλέψεις, εκτιμώντας την ύφεση μεταξύ 13% και 15% επί του ΑΕΠ.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, πριν από την πανδημία που έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση πρόβλεψη για αυτό το τρίμηνο κυμαινόταν στο -0,2%.

Mέλος του βρετανικού γραφείου προϋπολογισμού ανέφερε πως όσο διαρκούν τα lockdowns αναπόφευκτα η οικονομική δραστηριότητα θα επιβραδύνεται.

Μάλιστα, υποστήριξε πως, εάν το lockdown κρατήσει περίπου τρεις μήνες, το ΑΕΠ θα χάσει περίπου 6-8 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΟΣΑ τόνισε ότι η ύφεση στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα φτάσει το -26%.

Αλλά δεν έθεσε κάποιο χρονικό προσδιορισμό γι’ αυτή την εκτίμηση.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προετοιμάζει επί του παρόντος νέες προβλέψεις για την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της, η οποία θα δημοσιευθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Τον περασμένο μήνα, ο διοικητής της Andrew Bailey είπε ότι δεν θα μπορούσε να προσδιορίσει έναν ακριβή αριθμό σε πτώση του ΑΕΠ, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί ο Covid-19.

Ωστόσο, η ανάκαμψη θα έχει σχήμα V, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα