Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: H Τουρκία θα εντοπίζει μέσω κινητών όσους παραβιάζουν την καραντίνα

Κοροναϊός: H Τουρκία θα εντοπίζει μέσω κινητών όσους παραβιάζουν την καραντίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κινητά Τηλέφωνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρκία,

Η Τουρκία θα παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα όσων διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν παραβιάζουν την καραντίνα, ανακοίνωσαν οι Αρχές, παρουσιάζοντας το τελευταίο μέτρο για την ανάσχεση της μετάδοσης της νόσου, που κατέγραψε μέγιστη έξαρση τον περασμένο μήνα.

Η Τουρκία θα αρχίσει να εντοπίζει τους συγκεκριμένους πολίτες και θα τους αποστέλλει μήνυμα και θα τους καλεί όποτε εγκαταλείπουν το σπίτι τους, ανακοίνωσε η διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας της χώρας.

Οι άνθρωποι που νοσούν θα καλούνται να επιστρέψουν σπίτι τους κι η αστυνομία θα τιμωρεί όποιον εξακολουθεί να παραβαίνει τους κανόνες της καραντίνας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η τουρκική νομοθεσία επιτρέπει τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συναίνεση του χρήστη σε περίπτωση «έκτακτου σκοπού».

Η διεύθυνση επικοινωνίας διευκρίνισε πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρώνει για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Από την 11η Μαρτίου, οπότε καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία, τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 34.000 με 725 καταγεγραμμένους έως χθες θανάτους.

Όλο και περισσότερες χώρες έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να χρησιμοποιούν εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα και άλλα τεχνολογικά μέσα για να διαπιστώνουν οι Αρχές εάν αυτοί τηρούν τους όρους της καραντίνας, με πολλές οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων να επικρίνουν τη νομιμότητα αυτών των μέτρων.

Η ΕΕ σχεδιάζει την θέσπιση ενιαίων κανόνων για την ενεργοποίηση εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό της διάδοσης του ιού, οι οποίοι θα εγγυώνται και την καλύτερη χρήση της τεχνολογίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά άρθρα