Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τίγρεις και λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο διαγνώστηκαν με Covid-19 – Τα κόλλησε άνθρωπος

Τίγρεις και λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο διαγνώστηκαν με Covid-19 – Τα κόλλησε άνθρωπος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζωολογικός Κήπος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λιοντάρι, Νέα Υόρκη, Τίγρης,

Μια τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό. Πρόκειται για την πρώτη γνωστή λοίμωξη σε ζώο στις ΗΠΑ ή σε τίγρη στον κόσμο, δήλωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του ζωολογικού κήπου χθες Κυριακή.

Η Νάντια, μία τετράχρονη τίγρης της Μαλαισίας –καθώς και έξι ακόμη τίγρεις και λιοντάρια που έχουν αρρωστήσει- πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από έναν υπάλληλο ζωολογικού κήπου που δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Το πρώτο ζώο άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στις 27 Μαρτίου.

Όλα φαίνεται να είναι καλά και αναμένεται να ανακάμψουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος έχει κλείσει για το κοινό από τις 16 Μαρτίου εν μέσω της πανδημίας.

Πολύ λίγες περιπτώσεις κατοικίδιων ζώων έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί έπειτα από στενή επαφή με ανθρώπους που είχαν νοσήσει, όπως δύο περιπτώσεις σκύλων στο Χονγκ Κονγκ.

Οι Αρχές της χώρας ωστόσο κατέληξαν ότι οι γάτες και οι σκύλοι δεν μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους, αλλά μπορούν να βρεθούν θετικά στον ιό εάν έχουν εκτεθεί σε αυτόν από τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, έως σήμερα είχε αναφερθεί στη βιβλιογραφία παρουσία του ιού σε μία γάτα στο Βέλγιο και σε δύο σκύλους στο Χονγκ Κονγκ.

Επίσης μία μελέτη που είναι υπό δημοσίευση έδειξε πως και οι γάτες μπορεί να μολυνθούν, μάλλον με ήπια λοίμωξη, ενώ οι σκύλοι δεν μολύνονται από τον ιό, ούτε τα κοτόπουλα, τα γουρούνια και πάπιες.

Καμία από τις μολυσμένες γάτες δεν είχε συμπτώματα και δεν υπάρχουν δεδομένα ότι ακόμα και αυτές οι πειραματικά μολυσμένες γάτες μπορούσαν να μολύνουν άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα