Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ζήσουν μία από τις πιο θλιβερές εβδομάδες στην ιστορία τους

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ζήσουν μία από τις πιο θλιβερές εβδομάδες στην ιστορία τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Φάουτσι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ζήσουν μια από «τις πιο θλιβερές εβδομάδες της ζωής τους», προειδοποίησαν χθες Κυριακή οι Αρχές των ΗΠΑ, όπου ο νέος κορωνοϊός εξακολουθεί να σπέρνει τον θάνατο, ιδιαίτερα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι κάτι σαν το Περλ Χάρμπορ, σαν την 11η Σεπτεμβρίου, μόνον που τώρα αυτό δεν θα εντοπίζεται σε ένα μέρος, θα είναι σε όλη τη χώρα», προειδοποίησε χθες ο ομοσπονδιακός διευθυντής των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας Τζερόμ Άνταμς μιλώντας στο δίκτυο NBC.

«Θα είναι μια άσχημη εβδομάδα με μια κλιμάκωση των μακάβριων απολογισμών», συμπλήρωσε ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, ο οποίος είναι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Covid-19.

«Δυσκολευόμαστε να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία», αναγνώρισε.

Παρά τα αυστηρά μέτρα καραντίνας, οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περισσότερα από 337.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού και επικαιροποιούν τον απολογισμό τους ακόμη και μέσα στην ίδια μέρα, είχαν περισσότερους από 1.200 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε μια μέρα, και πλησιάζουν πλέον το όριο των 10.000 νεκρών.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ακτίνες ελπίδας», έκρινε ωστόσο χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο σε μια ορατή σταθεροποίηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν είναι αντιφατικό.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να φτάσουμε σε ένα κάποιο όριο, το οποίο θα είναι τρομερό όσον αφορά τους θανάτους, για να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα», δήλωσε.

Υπάρχει εν γένει μια απόκλιση «δύο ως δυόμιση εβδομάδων» μεταξύ της επιβράδυνσης του αριθμού νέων κρουσμάτων και αυτού των θανάτων, διευκρίνισε επίσης ο Φάουτσι, ζητώντας να μην χαλαρώσει η επαγρύπνηση.

Σχετικά άρθρα