Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν στη βόρεια Συρία – Μάχες με Κούρδους στρατιώτες των SDF

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν στη βόρεια Συρία – Μάχες με Κούρδους στρατιώτες των SDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάκα,

Η Τουρκία ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι ο στρατός της «εξουδετέρωσε» μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σε πολυήμερες συγκρούσεις στη βόρεια Συρία, παρά τις δύο εκεχειρίες που συμφώνησε να τηρήσει τον περασμένο Οκτώβριο, μεταδίδει το κουρδικό δίκτυο Rudaw.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε το Σάββατο πρωί ότι «εξουδετέρωσε» 24 πολιτοφύλακες των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κυρίως συνιστώσας των SDF.

Το τουρκικό καθεστώς θεωρεί τις YPG παρακλάδι στη Συρία του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, που διεξάγει ανταρτοπόλεμο στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1980, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία.

«Μια προσπάθεια διείσδυσης από [μέλη] τη τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK/YPG για να διαρρήξει την ειρηνική ατμόσφαιρα και ασφάλεια της επιχείρισης Πηγή Ειρήνης στην περιοχή αποτράπηκε από τους ηρωικούς μας κομάντος», αναφέρεται σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείο Αμύνης στο Twitter.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» για να αναφερθεί σε νεκρούς ή τραυματίες.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANHA, που συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), επίσης ανέφερε συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Τούρκων στις αρχές Απριλίου.

Αν και δεν αναφέρθηκε σε κουρδικές ή τουρκικές απώλειες, μετέδωσε ότι δύο Σύροι κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι Τούρκοι βομβάρδισαν χωριά δυτικά της τουρκοκρατούμενης συροκουρδικής πόλης Τελ Αμπιάντ.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε επίσης νέους τουρκικούς βομβαρδισμούς το Σάββατο στην πόλη Ταλ Ταμρ στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα.

Από τον βομβαρδισμό υπέστη ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα