Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Οι 250 Σύροι υπερασπιστές της Τάμπκα οδηγούνται σε εκτέλεση

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Οι 250 Σύροι υπερασπιστές της Τάμπκα οδηγούνται σε εκτέλεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροδρόμιο, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τάμπκα, Τζιχαντιστές,

Στις 24 Αυγούστου, μετά από πολυήμερη πολιορκία από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές κατάφεραν και κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα στη βόρεια Συρία.

Η εν λόγω στρατιωτική αεροπορική βάση ήταν και το τελευταίο οχυρό της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Συρίας στα βόρειες περιοχές της χώρας που ελέγχονται πλήρως από το Ισλαμικό Κράτος.

Τότε, όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι τζιχαντιστές συνέλαβαν -μετά από σκληρή μάχη- 250 αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων ένας Σύρος συνταγματάρχης και τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το τελευταίο οχυρό του Άσαντ στη βόρεια Συρία

Την Πέμπτη ανέβηκε στο YouTube ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει τους 250 Σύρους στρατιώτες, γυμνούς, να πορεύονται στην έρημο, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, φρουρούμενοι από τζιχαντιστές.

Οι αιχμάλωτοι οδηγούνται ως κοπάδι στη σφαγή, όπως ισχυρίζεται το βίντεο, ενώ οι τζιχαντιστές φρουροί τους, τους προτρέπουν να προχωρούν με ήχους που κάνουν οι βοσκοί στα πρόβατα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί και μετά διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ: Νέο βίντεο από την εκτέλεση της φρουράς της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος

Σχετικά άρθρα