Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίκτορ Όρμπαν: «Οι Βρυξέλλες ασχολούνται μαζί μας ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται με τον ιό»

Βίκτορ Όρμπαν: «Οι Βρυξέλλες ασχολούνται μαζί μας ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται με τον ιό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Όρμπαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ουγγαρία,

Νέο ταμείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα εγκαινιάσει αύριο η Ουγγαρία, ενώ οι λεπτομέρειες του πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας θα ξεκαθαρίσουν έως την Τρίτη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, προσθέτοντας πως τα σχέδια επικεντρώνονται κυρίως στην απασχόληση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας θα λάβουν μπόνους περίπου 1500 δολαρίων φέτος ως αποζημίωση για τον επιπλέον εργασιακό φόρτο και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Ουγγαρία έχει ήδη πληγεί από την πανδημία, όπως και άλλες χώρες, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε τέλμα και τους σημαντικούς τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού να κατεβάζουν ρολά.

Με δεκάδες χιλιάδες δουλειές να έχουν χαθεί τον Μάρτιο, ο Όρμπαν δήλωσε πως το πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας θα πρέπει να αποτελεί αντίδραση στην κρίση αλλά και προετοιμασία για τη ζωή μετά.

«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τόσες θέσεις εργασίας όσες καταστρέψει η κρίση» τόνισε σήμερα.

Αύριο θα εγκαινιαστεί το «Ταμείο Πανδημίας» και οι λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης θα έχουν κλείσει έως την Τρίτη.

Ο Όρμπαν είπε πως η Ουγγαρία δεν θα ακολουθήσει τις χώρες που διαθέτουν απεριόριστους πόρους στην κρίση αλλά θα επικεντρωθεί στη διατήρηση της οικονομικής φιλοσοφίας με έμφαση στην εργασία, επειδή όσα χρήματα ξοδευτούν τώρα θα πρέπει να βγουν αργότερα.

«Οι συνθήκες έχουν αλλάξει τώρα αλλά οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι, έχει αλλάξει ο δρόμος για την επίτευξή τους» είπε.

«Δεν θέλω η χώρα μου να επιστρέψει σε οικονομία που βασίζεται στην παροχή βοήθειας, γιατί αυτό οδηγεί σε δάνεια, τα οποία οδηγούν σε χρέος.

Ο Όρμπαν απάντησε και στην κριτική που δέχθηκε από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λόγω των υπερεξουσιών που έδωσε στον εαυτό του με την επίκληση της έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού, στο πλαίσιο των οποίων έχει το δικαίωμα να νομοθετεί με διατάγματα μέχρι το τέλος της πανδημίας, και οι οποίες έκαναν τους επικριτές να μιλούν όλο και πιο έντονα για «δικτατορία».

«Οι Βρυξέλλες ασχολούνται μαζί μας ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται με τον ιό» είπε.

«Οι εξουσίες έκτακτης ανάγκης της ουγγρικής κυβέρνησης είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που έχει ο Γάλλος πρόεδρος σε καιρό ειρήνης.

»Προφανώς δεχόμαστε πολιτική επίθεση. Το βασικό είναι να μείνουμε στην πορεία μας.

»Αυτό είναι ένα δίκτυο που θα ήθελε να στερήσει από την Ουγγαρία τους πόρους της, με τον Τζορτζ Σόρος στο τιμόνι και με τους ανθρώπους του στις Βρυξέλλες να μας ασκούν κριτική».

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Σόρος είναι αγαπημένος αποδιοπομπαίος τράγος του Όρμπαν, ο οποίος ήταν κάποτε προστατευόμενός του.

Σχετικά άρθρα