Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: «Τα ονόματα αλλάζουν, η πολιτική μένει ίδια»

Ερντογάν: «Τα ονόματα αλλάζουν, η πολιτική μένει ίδια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Το ΑΚΡ είναι το πέμπτο παιδί μου. Έφτασε ο καιρός να πούμε εις το επανιδείν.  Ξέρετε πόσο μου είναι δύσκολο να φύγω. Όμως θα παραμείνω σε επαφή μαζί σας, ίσως λιγότερα συχνά από πρώτα» τόνισε στην  τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σήμερα στην Άγκυρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

erdogan

 

Η ομιλία στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, ενώ το παρόν έδωσαν περίπου 30.000 μέλη του AKP. Ο Ερντογάν που έδωσε το χρίσμα της ηγεσίας στον ισλαμοσυντηρητικό  Αχμέντ Νταβούτογλου και τον έχρισε πρωθυπουργό, είπε μεταξύ άλλων πως «τα ονόματα δεν έχουν σημασία. Τα ονόματα αλλάζουν σήμερα, αλλά η ουσία, η αποστολή, το πνεύμα, οι στόχοι και τα ιδεώδη παραμένουν».

Ο Ερντογάν, ο οποίος αύριο ορκίζεται πρόεδρος της Τουρκίας εξελέγη με το 52% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να διατηρήσει τα ηνία της χώρας ενισχύοντας μάλιστα τις προνομίες του αρχηγού του κράτους και μετατρέποντας εαυτόν σε… χαλίφη.

Σχετικά άρθρα