Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επέστρεψε στις ΗΠΑ ο δημοσιογράφος που απελευθερώθηκε στη Συρία

Επέστρεψε στις ΗΠΑ ο δημοσιογράφος που απελευθερώθηκε στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Νούσρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πίτερ Τεό Κέρτις, Συρία,

Στις ΗΠΑ επέστρεψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Πίτερ Τεό Κέρτις, ο οποίος κρατείτο αιχμάλωτος ακραίας οργάνωσης – παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Κυριακή.

Αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμα που έστειλε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά την άφιξή του στη Βοστόνη:

«Είμαι πολύ συγκινημένος, πέρα από τα λόγια, από τους ανθρώπους που ήρθαν κοντά μου σήμερα -άγνωστοι στο αεροπλάνο, μέλη του πληρώματος και κυρίως η οικογένειά μου- για να με καλωσορίσουν στην πατρίδα».

Ο 45χρονος δημοσιογράφος παραδόθηκε στους κυανόκρανους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από 22 μήνες ομηρίας από το Μέτωπο αλ Νόσρα. Στη συνέχεια παραδόθηκε σε αμερικανική αντιπροσωπεία που τον μετέφερε στο Τελ Αβίβ.

Η απαγωγή του Κέρτις κρατείτο μυστική από τις αμερικανικές αρχές και καμιά λεπτομέρεια δεν έχει γίνει γνωστή για τις συνθήκες της απαγωγής και της ομηρίας του.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Κέρτις είχε απαχθεί «αμέσως μόλις πέρασε τα συριακά σύνορα τον Οκτώβριο του 2012 και στη συνέχεια κρατείτο από το Μέτωπο αλ Νόσρα και ομάδες που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση αυτή».

Το Μέτωπο αλ Νόσρα είναι η πτέρυγα στη Συρία της Αλ Κάιντα που πολεμά τόσο το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ όσο και τους αντιπάλους της, τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα