Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλαγή σκυτάλης στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας

Αλλαγή σκυτάλης στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχμέτ Νταβούτογλου, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σήμερα Τετάρτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δώσει την σκυτάλη για την προεδρία του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στον έως τώρα υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον οποίο θα χρίσει νέο πρόεδρο του AKP κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου στην Άγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραιτηθεί πριν από την ορκωμοσία του ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου θα αναλάβει επίσης τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και ως πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή περίπου 30.000 υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο του συντηρητικού ισλαμικού AKP.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όρισε τον Νταβούτογλου διάδοχο του στην προεδρία του κόμματος και κατ’ επέκταση και στη θέση του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου αναμένεται να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο για το έκτακτο συνέδριο.

Ο Ερντογάν εξελέγη νέος πρόεδρος της Τουρκίας με 52% στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα