Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποβρύχιο που θα πλέει με την ταχύτητα του ήχου σχεδιάζουν οι Κινέζοι

Υποβρύχιο που θα πλέει με την ταχύτητα του ήχου σχεδιάζουν οι Κινέζοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Υποβρύχιο,

Η Κίνα σχεδιάζει ένα υποβρύχιο, το οποίο θα μπορεί να κινείται με την ταχύτητα του ήχου αποκαλύπτει η εφημερίδα South China Morning Post.

Η μέγιστη ταχύτητα του υποβρυχίου θα φτάνει τα 3.600 μίλια την ώρα και θα μπορεί να καλύπτει σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς την απόσταση Σανγκάη – Σαν Φραντσίσκο σε λιγότερο από 3 ώρες. Για την ακρίβεια θα καλύπτει την απόσταση σε 100 λεπτά.

Η νέα τεχνολογία σχεδιάζεται από ομάδα ερευνητών στο Harbin Institute of Technology’s Complex Flow and Heat Transfer Lab.

Καθηγητής μάλιστα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια που έλαβε γνώση των ερευνών ανέφερε ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά στον στρατό και στη μεταφορά πολιτών.

Η ιδέα των ερευνητών είναι να κατασκευάσουν ένα υποβρύχιο που μοιάζει περισσότερο με δορυφόρο για να μην βρίσκει μεγάλη αντίσταση στο νερό.

Επιπροσθέτως θεωρούν ότι μπορούν να πιάσουν τόσο υψηλές ταχύτητες αν το υποβρύχιο ταξιδέυει στο νερό μέσα σε μια “φούσκα αέρα”, που θα δημιουργείται στην πλώρη του σκάφους ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η αντίσταση του νερού στην επιφάνεια του υποβρυχίου.

Δύο προβλήματα δεν είχαν καταστήσει δυνατή την ευόδωση του υποβρυχίου.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το υποβρύχιο, για να δημιουργήσει τη φούσκα και στη συνέχεια να τη διατηρήσει, θα πρέπει να ξεκινά με ταχύτητα 60 μιλίων την ώρα, όταν τα σημερινά υποβρύχια κινούνται με ταχύτητα 46 μιλίων την ώρα.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι πώς θα γίνεται η πλοήγηση του υποβρυχίου μέσα στη φούσκα αέρα.

Οι Κινέζοι επιστήμονες θεωρούν ότι εάν λύσουν αυτά τα βασικά προβλήματα θα μπορούν να μιλήσουν με μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον της προσπάθειάς τους.

ipovrixio 2

Σχετικά άρθρα