Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμβουλος βρετανικής κυβέρνησης: Η πορεία της επιδημίας δεν είναι αντιστρέψιμη

Σύμβουλος βρετανικής κυβέρνησης: Η πορεία της επιδημίας δεν είναι αντιστρέψιμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η Βρετανία δεν θα κατορθώσει να αντιστρέψει την πορεία της επιδημίας του νέου κορονοϊού και εργάζεται για να εξασφαλίσει τη διαχείριση της έκρηξης COVID-19 μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δήλωσε ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι.

Ο καθηγητής Γουίτι δήλωσε ότι οι επιστήμονες έχουν σήμερα μία σχετική βεβαιότητα για τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19, αλλά προειδοποίησε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο μέχρι την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κάνουν το διαγνωστικό τεστ.

Πάντως η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να επιβάλει γενικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το Λονδίνο ούτε να κλείσει το σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Η προοπτική να επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός στα ταξίδια μέσα ή έξω από το Λονδίνο είναι μηδενική», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είπε πως η ευθύνη για την τήρηση του νόμου και της τάξης θα παραμείνει στην αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί ο στρατός γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ρόιτερς, η Βρετανία έθεσε σήμερα τους στρατιωτικούς εφέδρους σε κατάσταση ετοιμότητας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Οι Εφεδρικές Δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιήσουν ένα εύρος αμυντικών έργων», ανέφερε ο Τζέιμς Χίπι, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, σε γραπτή δήλωση προς το Κοινοβούλιο.

Έχει εκδοθεί μια νέα διαταγή υπό το κεφάλαιο 56 (1Β) του Νόμου περί Εφεδρικών Δυνάμεων του 1996 προκειμένου οι Έφεδροι να κληθούν σε υπηρεσία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Αυτής Μεγαλειότητος σε σχέση με την απόκριση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ξέσπασμα του κορονοϊού Covid-19, ανέφερε ο αρμόδιος για τις Ένοπλες Δυνάμεις υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα