Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου κατά του Covid-19 – Υποσχέθηκε «ολοκληρωτικό θρίαμβο»

Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου κατά του Covid-19 – Υποσχέθηκε «ολοκληρωτικό θρίαμβο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ,

Δραστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, που έχει πλήξει όλες τις πολιτείες της Αμερικής και έχει αφήσει πίσω 97 νεκρούς, λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει νόμο που εφαρμοζόταν σε καιρό πολέμου για να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

«Ολοκληρωτικό θρίαμβο» υποσχέθηκε συγκεκριμένα ο πλανητάρχης σχετικά με τη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο νόμος που θα ενεργοποιηθεί για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού εφαρμόστηκε το 1950, στο ξέσπασμα του πολέμου της Κορέας, και δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να διατάξει τη δημιουργία του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού, θα εξασφαλιστεί βάσει του νόμου, ότι θα παραχθούν περισσότερες προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες.

«Κάθε γενιά Αμερικανών έχει κληθεί να κάνει θυσίες για το καλό του έθνους» διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος συνέκρινε τις προσπάθειες καταπολέμησης του κορωνοϊού με εκείνες που καταβλήθηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, ακόμη, το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων ΗΠΑ- Καναδά για όλες τις «μη αναγκαίες» μετακινήσεις.

«Στη βάση μιας αμοιβαίας συμφωνίας, θα κλείσουμε προσωρινά τα βόρεια σύνορά μας με τον Καναδά για όλες τις μη αναγκαίες μετακινήσεις» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι εμπορικές συναλλαγές δεν θα πληγούν», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα