Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Ο “φιλελεύθερος” Εμανουέλ Μακρόν νέος υπουργός Οικονομικών

Γαλλία: Ο “φιλελεύθερος” Εμανουέλ Μακρόν νέος υπουργός Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρνό Μοντεμπούρ, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Μανουέλ Βαλς, Μπενουά Αμόν, Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, Ορελί Φιλιπετί, Παρίσι, Φλερ Πελερέν, Φρανσουά Ολάντ,

Ο Εμανουέλ Μακρόν, που θεωρείται φιλελεύθερων απόψεων και δεν είναι μέλος του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρώην τραπεζικός και σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάν, ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών στη γαλλική κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Ο Μακρόν αντικατέστησε τον Μοντεμπούρ ο οποίος είχε εκφράσει εντονότατες διαφωνίες για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί το Παρίσι.

Από τη κυβέρνηση απομακρύνθηκε και ο υπουργός Παιδείας και Έρευνας Μπενουά Αμόν, που ανήκει στην «αριστερή πτέρυγα» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και είχε στηρίξει τον Μοντεμπούρ στην κριτική που άσκησε στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας.

Τον Αμόν διαδέχεται στο υπουργείο η 36χρονη Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία ήταν υπουργός Γυναικείων Θεμάτων, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού, στη θέση της Ορελί Φιλιπετί που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νέο σχήμα, αναλαμβάνει η Φλερ Πελερέν, πρώην υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου.

Πάντως ,όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές με τον ανασχηματισμό αυτό, και την απομάκρυνση των εκπροσώπων της αριστερής πτέρυγας από την κυβέρνηση, ο Ολάντ ρισκάρει και την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα