Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός Covid-19: H Mέρκελ βάζει λουκέτα στη Γερμανία – Τι ανακοίνωσε

Κοροναϊός Covid-19: H Mέρκελ βάζει λουκέτα στη Γερμανία – Τι ανακοίνωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Μέτρα κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού ανάλογα με αυτά που έχει πάρει και η Ελλάδα ανακοίνωσε η Γερμανία μετά τη συμφωνία της Άνγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων.

Κλείνουν λόγω κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, εμπορικά καταστήματα, μπαρ, κλαμπ, ντισκοτέκ, θέατρα, όπερες, συναυλιακοί χώροι και μουσεία, εκθέσεις, σινεμά, πάρκα αναψυχής, ζωολογικοί κήποι, ειδικές αγορές, καζίνο, παιχνιδάδικα, οίκοι ανοχής, όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, γυμναστήρια, μαγαζιά λιανικής και παιδικές χαρές.

Παράλληλα θα απαγορευτούν συναντήσεις σε συλλόγους και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε ωδεία και άλλα δημόσια ή εκπαιδευτικά εξωσχολικά ιδρύματα, καθώς και ταξίδια με λεωφορεία. Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις σε εκκλησίες, τζαμιά, συναγωγές και συγκεντρώσεις άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων.

Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων μπαίνουν περιορισμοί στις επισκέψεις (μια την ημέρα ή για μια ώρα) στα νοσοκομεία, σε γηροκομεία κτλ, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία παιδιών κάτω των 16 ετών ή ανθρώπων με αναπνευστικές λοιμώξεις.

Στα ιδρύματα αυτά αλλά και σε πανεπιστήμια, νηπιαγωγεία, σχολεία (εκτός κι αν είναι κλειστά) απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα που έχουν ταξιδέψει σε χώρες με κρούσματα ή σε περιοχές με κρούσματα στη Γερμανία.

Σε καφετέριες, εστιατόρια, εστιατόρια ξενοδοχείων, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός, οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι μεγάλες, ο κόσμος λίγος και να τηρούνται κανόνες υγιεινής (μέχρι 50 άτομα και μόνο εφόσον τα τραπέζια απέχουν 1,5 μέτρο μεταξύ τους).

Δεν επιτρέπεται πλέον να νοικιάζονται σπίτια σε τουρίστες, ενώ τα εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν φαγητό μπορούν να ανοίγουν στις 06:00 και να κλείνουν πριν από τις 18:00 το απόγευμα.

Αυστηροί περιορισμοί θα τεθούν στην λειτουργία των καταστημάτων που πωλούν είδη διατροφής για ζώα.

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα ειδών διατροφής, τα μανάβικα, τα παντοπωλεία, οι λαϊκές αγορές, οι υπαίθριες αγορές, τα take away και τα delivery, οι κάβες, τα φαρμακεία, τα περίπτερα, τα μαγαζιά ιατρικού εξοπλισμού, τα βενζινάδικα, οι τράπεζες, τα ταμιευτήρια, τα ταχυδρομεία, οι μεταφορικές εταιρίες, τα κομμωτήρια, τα καθαριστήρια, τα πλυντήρια, τα pet shop και τα καταστήματα χονδρικής πώλησης.

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας συνιστά να αποφεύγονται τα «μη απαραίτητα» ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ, μετά το μερικό κλείσιμο των συνόρων, η Βαυαρία κηρύχθηκε σε «κατάσταση καταστροφής» και η Βάδη-Βυρτεμβέργη ετοιμάζεται να κλείσει τα αεροδρόμιά της.

Σε ό,τι αφορά στο μέτρο για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών των πολιτών σε δημόσιο χώρο, θα εφαρμοστεί όταν κριθεί αναγκαίο από το κάθε κρατίδιο.

Σχετικά άρθρα