Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί ελευθεροτέκτονες προσέφεραν 55.000 ευρώ για τη μετεκπαίδευση χειρουργών στην Αφρική

Βρετανοί ελευθεροτέκτονες προσέφεραν 55.000 ευρώ για τη μετεκπαίδευση χειρουργών στην Αφρική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Αφρική, Βρετανία, Ελευθεροτεκτονισμός, Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουαλία,

Ελευθεροτεκτονικές Στοές σε Αγγλία και Ουαλία προσέφεραν το ποσό των 50.000 λιρών (55.000 ευρώ) για τη μετεκπαίδευση Αφρικανών χειρουργών.

Το ποσό αυτό θα ενισχύσει ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης μια νέας γενιάς νέων χειρουργών στην Αφρική, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε τελευταίες ιατρικές τεχνικές και γνώσεις, που ενώ είναι κοινές στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν διδάσκονται στην Αφρική.

Το 90% του πληθυσμού της Αφρικής, που αριθμεί 1,2 δισ. ανθρώπους, δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και προσβάσιμη χειρουργική, με αποτέλεσμα 17 εκ. άνθρωποι να πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των χειρουργών γίνεται από κορυφαίους Βρετανούς πανεπιστημιακούς στη Νιγηρία, που έχει 200 εκ. πληθυσμό και είναι η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Θα εκπαιδευτούν συνολικά 30 Νιγηριανοί χειρουργοί και νοσοκόμες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε περισσότερους από χίλιους ασθενείς ετησίως σε όλη την Αφρική.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα