Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τσέλσι Μάνινγκ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη φυλακή

Η Τσέλσι Μάνινγκ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη φυλακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για WikiLeaks, Απόπειρα Αυτοκτονίας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Πράκτορες, Τσέλσι Μάνινγκ,

Στο νοσοκομείο αναρρώνει η Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού και πληροφοριοδότρια των WikiLeaks, αφότου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη φυλακή, σύμφωνα με τη νομική ομάδα υπεράσπισής της.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπήρξε «ένα συμβάν» με την 32χρονη Μάνινγκ στο κέντρο κράτησης στη Βιρτζίνια, όπου κρατείται από τον περασμένο Μάιο.

Η Μάνινγκ κρατείται με την κατηγορία περιφρόνησης του δικαστηρίου, καθώς αρνείται να καταθέσει στην υπόθεση κατά του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Επρόκειτο να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάντρια στη Βιρτζίνια την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την νομική ομάδα υπεράσπισής της, η Μάνινγκ παραμένει ανένδοτη στην άρνησή της να συμμετάσχει σε μία μυστική ακροαματική διαδικασία, που κατά την ίδια μπορεί να είναι καταχρηστική.

Η Μάνινγκ καταδικάστηκε το 2013 και φυλακίστηκε για τη διαρροή τουλάχιστον 700.000 απόρρητων αρχείων του αμερικανικού στρατού που δημοσιεύτηκαν μέσω του WikiLeaks.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της απένειμε χάρη, παραγράφοντας το υπόλοιπο της 35ετούς ποινής φυλάκισής της.

Σχετικά άρθρα