Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάρμακο για τον Covid-19 χορηγείται ήδη πειραματικά στις ΗΠΑ

Φάρμακο για τον Covid-19 χορηγείται ήδη πειραματικά στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Φάρμακα,

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ που εργάζονται στα Κέντρα Ελέγχου Νόσου (CDC) και στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφέρουν ότι το πειραματικό φάρμακο Remesivir της Gilead είναι ένα από τα πιο –αν όχι το πλέον– ελπιδοφόρο αντιιικό φάρμακο για την καταπολέμηση του νέου στελέχους Covid-19 τoυ κοροναϊού.

Ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ ενίσχυσε το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το φάρμακο, λέγοντας ότι η θεραπεία περιστατικών COVID-19 με το αντι-παθογόνο της Gilead είναι ήδη σε εξέλιξη στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπου ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 20 ανθρώπους.

Ο Ρέντφιλντ, κατά τη διάρκεια κατάθεσης σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τον προϋπολογισμό και τις προτεραιότητες δαπανών των Κέντρων Ελέγχου Νόσου μετά την έκρηξη του κοροναϊού, είπε ότι «το remdesivir είναι διαθέσιμο ήδη σε “παρηγορητική” χρήση» στην πολιτεία Ουάσινγκτον.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας θα γίνουν σαφή τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον Ρέντφιλντ.

Η «παρηγορητική χρήση» είναι ένα ανάλογο του «προγράμματος διευρυμένης πρόσβασης» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το οποίο επιταχύνει την πρόσβαση σε θεραπείες που δεν έχουν λάβει λάβει ακόμα επίσημη έγκριση για κυκλοφορία.

Αυτό αφορά ασθενείς που έχουν «σοβαρή ασθένεια ή πάθηση και η ζωή του οποίου απειλείται άμεσα από τη νόσο ή την πάθησή του», σύμφωνα με το FDA.

Το φάρμακο της Gilead προχωρά με διαδικασίες fast track στη φάση των κλινικών δοκιμών εν μέσω της κρίσης του COVID-19.

Χρησιμοποιείται ήδη σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους στις Η.Π.Α., αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ουάσινγκτον και η Γκιλαάν δεν έχουν προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοιώσεις.

Σχετικά άρθρα