Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ολέξι Όντσαρουκ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ολέξι Όντσαρουκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία,

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας υπέβαλε την παραίτησή του, μία κίνηση η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων, όσον αφορά τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Ο Ολέξι Όντσαρουκ, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε επιτεθεί κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντάς τον ανίκανο να κυβερνήσει, υπέβαλε (για άγνωστο λόγο) την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει προχωρήσει στον ορισμό του αντικαταστάτη του, αλλά η εν λόγω κίνηση αναμένεται να προκαλέσει μέχρι και ανασχηματισμό.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός είναι κοντά, με αρκετά στελέχη του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός… νυμφώνος.

Μάλιστα, τονίζεται ότι ο ανασχηματισμός ίσως αποτελεί μονόδρομο για τον Ζελένσκι, τα ποσοστά του οποίου βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση τον τελευταίο καιρό, τόσο λόγω της εμπλοκής του στις θερινές συνεννοήσεις με τον Τραμπ εναντίον του Μπάιντεν, όσο και για το γεγονός πως η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει εξομαλυνθεί, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του.

Σχετικά άρθρα