Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκαταλείπουν τη Νιγηρία από τις σφαγές της Μπόκο Χαράμ

Εγκαταλείπουν τη Νιγηρία από τις σφαγές της Μπόκο Χαράμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Καμερούν, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία,

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσε σήμερα μια νέα επίθεση στην πόλη Γκαμπόρου Νγκάλα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, προκαλώντας την έξοδο χιλιάδων κατοίκων οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα και αναζήτησαν καταφύγιο στο γειτονικό Καμερούν.

Πολλές ομάδες βαριά οπλισμένων ισλαμιστών επιτέθηκαν συντονισμένα τα ξημερώματα σε μια στρατιωτική βάση και ένα αστυνομικό τμήμα και ακολούθησαν σφοδρές μάχες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

«Πολλοί από εμάς φύγαμε στο Καμερούν λόγω της επίθεσης της Μπόκο Χαράμ», δήλωσε ένας κάτοικος, ο Χαμίσου Λάουαν.

«Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις ακριβώς στις 5:30 το πρωί στο μεγαλύτερο αστυνομικό τμήμα της πόλης και στη στρατιωτική βάση» που βρίσκεται έξω από το Γκαμπόρου Νγκάλα, πρόσθεσε ο Λάουαν ο οποίος έχει καταφύγει στο Φοτόκολ, μια πόλη του Καμερούν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους είπαν ότι φεύγουν επειδή φοβούνται ότι η Μπόκο Χαράμ θα διαπράξει άλλη μια σφαγή. Τον Μάιο οι ισλαμιστές είχαν σκοτώσει περισσότερους από 300 αμάχους στην ίδια πόλη.

Πρόσφατα σφαγίασαν επίσης εκατοντάδες ανθρώπους, όταν κατέλαβαν την Γκόουζα, επίσης στην πολιτεία Μπόρνο.

Σύμφωνα με ντόπιους αξιωματούχους η Μπόκο Χαράμ ελέγχει τον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας, με το Γκαμπόρου Νγκάλα.

Οι μάχες «επικεντρώνονται στο αστυνομικό τμήμα και τη στρατιωτική βάση όμως φοβόμαστε ότι μετά οι ισλαμιστές θα στραφούν εναντίον μας», εξήγησε ένας άλλος εκτοπισμένος κάτοικος, ο Καμπίρου Μούκταρ.

Οι κάτοικοι κατάφεραν να φύγουν, μολονότι το Καμερούν είχε ανακοινώσει στις 18 Αυγούστου ότι κλείνει τα σύνορά του με τη Νιγηρία λόγω της επιδημίας του Έμπολα που έχει πλήξει και τη χώρα αυτή.

Σχετικά άρθρα