Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομέρ Τσελίκ: Δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τις προσφυγικές ροές

Ομέρ Τσελίκ: Δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τις προσφυγικές ροές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ομέρ Τσελίκ, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», ανέφερε ο Τσελίκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τουρκικών κυβερνητικών πηγών κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Οι δηλώσεις έγιναν με φόντο την κλιμάκωση της βίας στην Ιντλίμπ της Συρίας όπου δεκάδες άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν εναντίον τους συριακές κυβερνητικές δυνάμεις την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, πρόσφυγες και μετανάστες είναι έτοιμοι να περάσουν στη χώρα μας από παντού. Από το Αϊβαλί, από τη Σμύρνη, από το Δικελι, από την Ανδριανούπολη και από τα Μούγλα.

Το TRIBUNE λέει:

Εάν η Τουρκία δεν είναι σε θέση να συγκρατήσει την «εντεινόμενη ροή» προσφύγων, τότε να αναπτυχθούν στο έδαφός της ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, δημιουργώντας ζώνες ασφαλείας, ώστε να συγκρατήσουν εκείνα τις ροές.

Σχετικά άρθρα