Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκοκύπριος «Υπουργός Ενέργειας»: Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Αν. Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία

Τουρκοκύπριος «Υπουργός Ενέργειας»: Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Αν. Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Βήματα στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία δεν μπορούν να πετύχουν, δήλωσε ο «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου Χασάν Τατσόι. 

Σε ομιλία του στην 3η Σύνοδο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τουρκίας, ο Χασάν Τατσόι είπε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι «καζάνι που βράζει», προσθέτοντας ότι ενόσω η Τουρκία είναι στην Ανατολική Μεσόγειο ακόμη και το αεροπλανοφόρο Ντε Γκολ της Γαλλία να έρθει «δεν θα υποχωρήσει από την δίκαιη υπόθεσή της».

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας εντός της “ΑΟΖ” μας, θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας».

Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός υποστήριξε πως «είναι καθαρό ότι τυχόν βήματα που θα γίνουν στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να πετύχουν χωρίς την Τουρκία».

Για το άνοιγμα των Βαρωσίων (Αμμόχωστος), ο Χασάν Τατσόι είπε ότι ξεκίνησε μια σημαντική περίοδος.

«Αντί να περιμένουμε για άλλα 50 χρόνια τους Ελληνοκύπριους, το αίτημα μας για άνοιγμα των Βαρωσίων θα έχει αποτέλεσμα», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός υποστηρίζοντας ότι θα κάνουν βήμα για τα Βαρώσια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ο Χασάν Τατσόι είπε ότι είναι αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα.

Σχετικά άρθρα