Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτο: Παραιτήθηκε η Κυβέρνηση της Γαλλίας

Έκτακτο: Παραιτήθηκε η Κυβέρνηση της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Αρνό Μοντεμπούρ, Γαλλία, Γερμανία, Ελληνική Κυβέρνηση, Μανουέλ Βαλς, Φρανσουά Ολάντ,

Την παραίτηση όλης της Κυβέρνησης της Γαλλίας υπέβαλε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από αίτημα του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέπεια της ενδοκυβερνητικής κρίσης που προκάλεσαν οι δηλώσεις υπουργών, κατά της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στο σαββατιάτικο φύλλο της Le Monde, ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ είχε καταφερθεί εναντίον της οικονομικής πολιτικής που έχουν επιλέξει ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αμφότεροι Σοσιαλιστές όπως και ο ίδιος.

«Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβάλει σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Μοντεμπούρ. «Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την (καγκελάριο) Άνγκελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς», πρόσθεσε ο Μοντεμπούρ.

Σχετικά άρθρα