Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφυγε ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ατένμπορο

Έφυγε ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ατένμπορο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ντέιβιντ Κάμερον, Ρίτσαρντ Ατένμπορο,

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίτσαρντ Ατένμπορο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί.

Ο Ατένμπορο καθιερώθηκε ως μία από τις πιο σημαντικές περσόνες του σινεμά στη Βρετανία με την ταινία “Γκάντι”, τη πέμπτη ταινία που σκηνοθέτησε, η οποία απέσπασε 8 βραβεία Όσκαρ, αριθμό ρεκόρ για βρετανική ταινία.

Ως ηθοποιός ερμήνευσε απροσάρμοστους και αδικημένους χαρακτήρες σε ταινίες που γυρίστηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως στις ταινίες «Brighton Rock», «Seance on a Wet Afternoon» και «10 Rillington Place». Επίσης, εμφανίστηκε στη «Μεγάλη Απόδραση», καθώς και στα δύο πρώτα «Jurassic Park».

Το 1976 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ ενώ το 1993 του απονεμήθηκε ο τίτλος του βαρόνου.

«Η ηθοποιία του στο Brighton Rock ήταν λαμπρή, η σκηνοθεσία του στο Γκάντι ήταν καταπληκτική. Ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο ήταν ένας από τους μεγάλους του κινηματογράφου», ανέφερε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σχετικά άρθρα