Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός Covid-19: Έφτασαν τους 2.345 οι θάνατοι στην Κίνα – 76.288 τα κρούσματα

Κοροναϊός Covid-19: Έφτασαν τους 2.345 οι θάνατοι στην Κίνα – 76.288 τα κρούσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νότια Κορέα,

Μακραίνει συνεχώς η μαύρη λίστα των θυμάτων από τον Covid-19 στην Κίνα, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού και στη Νότια Κορέα.

Τον πρώτο θάνατο είχαμε, εν τω μεταξύ, και στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός ανήλθε σε 2.345 έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αυξημένος κατά 109 από την προηγουμένη ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών Αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος από τα 889 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 76.288.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι θάνατοι καταγράφησαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα Βουχάν.

Από τους ασθενείς, 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα στη Νότια Κορέα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού διπλασιάστηκε στην Νότια Κορέα, με 142 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 346 τον συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Ένα δεύτερο άτομο υπέκυψε εξαιτίας του ιού, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Τα 91 από τα νέα κρούσματα καταγράφησαν σε ένα νοσοκομείο στην επαρχία Τσόνγκντο, την οποία η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει μια από τις «ειδικές ζώνες περίθαλψης».

Σχετικά άρθρα