Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Λεμεσό το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Στη Λεμεσό το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Κύπρος, Λεμεσός, Σάββας Αγγελίδης,

Στο λιμάνι Λεμεσού το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με την Εθνική Φρουρά.

Με πλήρωμα που πλησιάζει τα δυο χιλιάδες άτομα, το Charles De Gaulle είναι το πρώτο από τα δυο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που κινούνται με πυρηνική ενέργεια.

Στην παρούσα φάση μεταφέρει 20 πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine, δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο Caïman και δυο ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Το αεροπλανοφόρο, που είχε καταπλεύσει ξανά στο λιμάνι Λεμεσού το 2010 και το 2016, θα αναχωρήσει στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ το Σάββατο αναμένεται να το επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε ανακοίνωση της γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο, σημειώνεται πως τις ημέρες αυτές μέρος της σμηναρχίας η οποία αποτελείται κυρίως από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού Var και την ελληνική φρεγάτα Ψαρά, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού.

Αναφέρεται επίσης πως η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Auvergne θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λάρνακας.

Μετά την αναχώρησή της από την Τουλόν την 21η Ιανουαρίου 2019, η σμηναρχία συγκροτήθηκε σε Task Force 473 γύρω από το αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle διεξάγοντας επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, πριν καταπλεύσει στο λιμάνι Λεμεσού, σημειώνεται.

Την Πέμπτη το γαλλικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης.

Ο υπουργός συνοδευόταν από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία, Ιζαμπέλ Ντυμόν και μαζί παρακολούθησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσία της στην περιοχή της Κύπρου η γαλλική σμηναρχία διεξήγαγε αρκετές ασκήσεις με την κυπριακή Εθνική Φρουρά.

Σχετικά άρθρα