Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΥ για κοροναϊό: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό

ΠΟΥ για κοροναϊό: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Η συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα είναι ενθαρρυντική, ανέφερε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας όμως ότι οι λοιμώξεις εκτός της χώρας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν.

«Μας ενθαρρύνει αυτή η τάση, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.

Μέχρι στιγμής, 25 άλλες χώρες έχουν επιβεβαιώσει στον ΠΟΥ 1.076 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και πέντε στο Ιράν, ανέφερε ο Γκεμπρεγεσούς.

Όπως είπε, ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μικρός συγκριτικά με τα περίπου 75.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτό ενδέχεται να μην παραμείνει το ίδιο για πολύ».

Ο δήμαρχος της Ντεγκού, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης στη Νότια Κορέα, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ύστερα από την αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 53, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται σε εκκλησία στην οποία πήγε μια 61χρονη γυναίκα, γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

Τα τελευταία κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τη Νότια Κορέα προέρχονται από «ορισμένες διακριτές ομάδες», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Όλιβερ Μόργκαν, ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την αξιολόγηση κινδύνου.

«Οπότε, παρόλο που ο αριθμός φαίνεται αρκετά υψηλός, συνδέεται κυρίως με γνωστά υπάρχοντα κρούσματα», δήλωσε ο Μόργκαν.

Ο Γκεμπρεγεσούς, σημειώνοντας ότι οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν αναφέρει συνολικά 104 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 22 σήμερα, δήλωσε: «Με τα μέτρα που μπορούν να λάβουν, ανάλογα με τον κίνδυνο δημόσιας υγείας που έχουν, νομίζω ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι πράγματι διαχειρίσιμος».

Ένας εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του Covid-19 στο Ιράν. Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο ασθενείς υπέκυψαν από τον ιό.

Σχετικά άρθρα