Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μόντρεαλ απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια και… ησυχάζει

Το Μόντρεαλ απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια και… ησυχάζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Μόντρεαλ,

Ο Δήμος του Μόντρεαλ ανακοίνωσε ότι από φέτος θα απαγορευτεί η κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη, επειδή οι χρήστες τους δεν τηρούσαν τους κανονισμούς που είχαν τεθεί.

«Μόλις το 20% των πατινιών ήταν σταθμευμένα» στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, διαπίστωσε ο Δήμος, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή του για την «αταξία» που δημιουργούσαν και για την «μερικές φορές δύσκολη» συνύπαρξή τους με τους πεζούς.

«Το Μόντρεαλ δεν μπορεί να μετατραπεί σε Αστυνομία των πατινιών», τόνισε ο Έρικ Άλαν Κάλντγουελ, ο υπεύθυνος του Δήμου για την κίνηση στους δρόμους, τονίζοντας ότι η παραβατικότητα των χρηστών έφτανε ακόμη και στο 80%.

Σημείωσε επίσης ότι οι εταιρείες διαχείρισης των ηλεκτρικών πατινιών δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων και κατά συνέπεια «το 2020 δεν θα υπάρχουν πλέον πατίνια στους δρόμους του Μόντρεαλ».

Ο Δήμος έκοψε «κλήση αποτυχίας» στα 680 ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα που κυκλοφορούσαν από τον περασμένο Ιούνιο στην πόλη, συνέχισε ο Κάλντγουελ, εξηγώντας ότι κόπηκαν 110 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και άλλες 333 για μη τήρηση του κώδικα οδικής ασφάλειας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές η κλήσεις δόθηκαν επειδή οι χρήστες δεν φορούσαν κράνος.

Στο διάστημα αυτό πάντως δεν σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ή τροχαίο δυστύχημα.

Οι Αρχές διευκρίνισαν ότι θα ανανεωθεί η άδεια μόνο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά θα επιβληθούν ακόμη πιο αυστηροί κανονισμοί.

Σε πολλές πόλεις του κόσμου η εμφάνιση των ηλεκτρικών πατινιών θεωρήθηκε «απειλή» από τους πεζούς και οι δημοτικές αρχές έσπευσαν να εφαρμόσουν κανόνες για την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο η Σιγκαπούρη απαγόρευσε την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών στα πεζοδρόμια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Σχετικά άρθρα